Wisdom of Trauma

21aug17:4519:15Wisdom of TraumaFilm 17:45 - 19:15 AFI Brașov, Bd. 15 Noiembrie Nr. 78

Detalii

În tumultul și zgomotul unei societăți grăbite și hrănite de fuga după succes, imagine, putere și materialism, unul dintre personalitățile simbolice în domeniului vindecării emoționale și al traumatologiei, Gabor Mate, vine și pune lumea pe STOP pentru o perioadă de timp, captându-ne atenția prin filmul documentar Widsom of Trauma, ajutându-ne să ne uităm mai cu responsabilitate la partea dependentă, compulsivă din fiecare dintre noi.

Mai mult decât atât, ne pune în contact, prin întrebări cu profund efect emoțional, cu adevăruri dureroase ce stau bine ascunse în adâncimile psihicului nostru, pe care deși nu le identificăm, suferim cu toții de consecințele lor prin comportamentele adictive zilnice, pe care le etichetăm ca fiind Normalitatea: -dependența de muncă, de faimă, de statut social, de putere și influență, dependența de droguri, alcool, pornografie sau/și sex, dependența de violență, agitația internă continuă prin anxietate, insomnii, depresie, sentimentul lipsei de sens.

Wisdom of Trauma aduce cu sine, pentru cei dispuși să se oprească și să privească în interiorul lor, conștientizare despre rădăcinile durerii și ale amorțirii emoționale pe care trauma o are prin senzațiile de gol interior, lipsa simțului valorii de Sine, deconectarea de Sinele autentic, ruptura lăuntrică și distanța interioară dintre mine și mine, pe care psihicul nostru o umple în mod automat pentru a ne ajuta să gestionăm greutatea emoțională a acestor stări de anxietate, depresie, agitație interioară, prin Adicții de tot felul.

Wisdom of Trauma a născut, așa cum era de așteptat, reacții diverse în oameni. Unii l-au înțeles prea puțin, alții au refuzat să îl vadă, unii și-au conștientizat în timp ce îl vizionau că golul interior și lipsa senzațiilor sau emoțiilor de orice fel este de fapt aplatizare emoțională și nu o stare de sunt bine doar pentru că nu simt nimic.

Wisdom of Trauma este un film cu puternic impact emoțional, cumva care se adresează oamnenilor în căutarea de răspunsuri și carer parcurg sau încep călătoria de reconectare cu Sinele.

Trauma este forța invizibilă care ne conduce viețile, ne conduce felul în care trăim, felul în care iubim și felul în care dăm sens lumii și vieții. Este rădăcina rănilor noastre emoționale cele mai adânci.

Când

(Duminică) 17:45 - 19:15

Unde

AFI Brașov

Bd. 15 Noiembrie Nr. 78

Folosim cookie-uri pentru a-ți oferi cea mai bună experiență. Politică de cookie-uri