It's Kind of a Funny Story

19aug18:0019:45It's Kind of a Funny StoryFilm18:00 - 19:45 AFI Brașov, Bd. 15 Noiembrie Nr. 78

Detalii

Filmul ne introduce în povestea emoționantă și complicată a adolescentului Craig în vârstă de 16 ani, diagnosticat cu depresie, care atunci când începe să se simtă pe muchie de cuțit când realizează că gândurile despre sinucidere îi copleșesc mintea, ia singur decizia matură de a se cere internat într-un spital de boli psihice din dorința de a fi ajutat să nu își ia viața.

Povestea lui ne hrănește cu lecții profunde despre oameni, viață și relații, boli psihice și atitudinea asupra lor, într-un mod emoționant și umoristic. Veți râde și plânge deopotrivă urmărind acest film.

Fiecare personaj adăugat în poveste este construit cu o personalitate unică, diferit colorată, cu propriile tendințe și manifestări specifice tulburării de care suferă, completând prin rolul său.

Deși filmul vorbește despre un subiect cu greutate( depresia ajunsă până la punctul sinuciderii și alte tulburări mintale grave), prin umor reușește să ne încălzească inimile și mințile , arătându-ne, prin viața pe care o duc pacienții internați acolo, că în spatele unui diagnostic de orice fel, se află întotdeauna un OM.

Povestea normalizează și reușește să ne ajute să desprindem etichetele de pe oamenii care suferă de aceste tulburări psihice și să observăm că relațiile care se leagă între pacienții internați acolo, sunt mai pline de autenticitate , sinceritate și iubire, decât relațiile unora dintre cei neinternați dar parte din poveste, fiecare contribuind la îmbunătățirea stării sau chiar la vindecarea celor cu care își împarte existența. Pentru că ne putem vindeca prin relații, dacă ele sunt umane, calde și hrănitoare, iar relațiile care se leagă între eroul filmului și ceilalți pacienți, aduc viață și emoție pozitivă în fiecare dintre cei implicați.

Ce emoționează în mod special este cum o persoană cu 6 tentative de sinucidere( Bobby) reușește să inspire și să motiveze, iar în final chiar să iubească pe cineva cunoscut în doar 5 zile ( Craig) și să îl susțină în momentele grele, identificându-se cu acesta parcă vrând să se salveze pe sine când era de vârsta adolescenței.

Filmul ne oferă șansa să ne educăm și să privim cu respect, implicare și empatie, rolul și impactul pe care îl putem avea, fie că conștientizăm sau nu, în agravarea sau vindecarea unui Om cu un psihic afectat de depresie sau o altă boală mintală.

Vă lăsăm pe final, cu un citat care pe noi ne-a atins în mod profund și care va continua să aibă impact asupra felului în care ne vom trăi viețile și asupra felului în care vom continua să impactăm viețile celorlalți “ Cel care nu-i preocupat de renaștere, e prea ocupat să moară.”

Când

(Vineri) 18:00 - 19:45

Unde

AFI Brașov

Bd. 15 Noiembrie Nr. 78

Folosim cookie-uri pentru a-ți oferi cea mai bună experiență. Politică de cookie-uri