In Utero

18aug17:0018:45In UteroFilm17:00 - 18:45 Parcul Central "Nicolae Titulescu", Brașov 500007

Detalii

Documentarul „In Utero” realizat de Gabor Maté explorează conexiunile puternice dintre experiența prenatală a copilului și sănătatea sa mintală și emoțională pe termen lung. Filmul aduce în prim-plan importanța experiențelor trăite de copii încă din pântecul mamei și impactul acestora asupra dezvoltării lor ulterioare.

Cu ajutorul unor imagini impresionante și a interviurilor cu experți în domeniul psiho-prenatal, „In Utero” scoate în evidență legăturile complexe dintre emoțiile și stările mamei în timpul sarcinii și sănătatea bebelușului în timpul vieții. Documentarul pune accent pe ideea că copiii pot resimți și asimila emoțiile și traumele materne, ceea ce poate influența dezvoltarea lor fizică și psihică.

Prin aducerea la lumină a acestor aspecte, „In Utero” oferă o perspectivă inovatoare asupra începutului vieții și încurajează o mai mare conștientizare a importanței îngrijirii și protejării sănătății emoționale a copilului încă dinainte de naștere. Este un documentar emoționant și informativ, care poate schimba modul în care privim perioada prenatală și impactul său asupra fiecărui individ pe termen lung.

Documentarul In utero poate fi considerat și un preambul la lansarea ghidurilor de auto-îngrijire dedicate mamelor care trec prin anxietate sau depresie pre și post natală, lansate de Fundația HERA în cadrul AFECT 3.0, cu sprijinul Ministerului Sănătății din Canada și sub patronajul Ambasadei Canadei la București.

Folosim cookie-uri pentru a-ți oferi cea mai bună experiență. Politică de cookie-uri