Encanto

18aug10:0012:00EncantoFilm pentru copii10:00 - 12:00 Parcul Central "Nicolae Titulescu", Brașov 500007

Detalii

Encanto” pune în valoare efectele pozitive ale susținerii emoționale și ale sprijinului din partea familiei și a comunității. Prin intermediul călătoriei lui Mirabel, filmul ilustrează importanța legăturilor afective și a îmbrățișării propriei individualități. Frumusețea și puterea stau în fiecare dintre noi, și adevărata magie rezidă în a ne accepta pe noi înșine și pe ceilalți exact așa cum suntem.

„Encanto” explorează teme esențiale legate de identitate, încredere în sine și apartenență. Acțiunea se desfășoară într-o familie remarcabilă, care deține puteri magice, dar cu excepția unei singure persoane. Protagonista, Mirabel, se simte descurajată și neimportantă în comparație cu membrii familiei sale, care par să fie înzestraţi cu puteri uimitoare.

Filmul abordează cu sensibilitate dilema psihologică a lui Mirabel de a se simți diferită și de a-și căuta propria valoare într-o lume unde toți ceilalți par să fie deosebiți. Această luptă internă a personajului dezvăluie complexitatea procesului de autodescoperire și autocunoaștere. Pe parcurs, Mirabel începe să descopere că autenticitatea și forța interioară sunt adevăratele ei superputeri. 

Filmul subliniază importanța acceptării de sine și a înțelegerii că fiecare individ are propriul rol în cadrul unei familii și comunități. Astfel, „Encanto” transmite un mesaj puternic despre importanța valorizării diversității și a capacității fiecăruia de a aduce contribuția sa unică în lume.

Folosim cookie-uri pentru a-ți oferi cea mai bună experiență. Politică de cookie-uri