Dezbatere despre adolescență

20aug18:0019:00Dezbatere despre adolescențăDezbatere cu dr. Radu Țenter și dr. Veronica Iliescu18:00 - 19:00 Teatrul „Sică Alexandrescu" Brașov, Piața Teatrului 1

Detalii

Dr. Radu Țenter

„Sunt Radu Țenter, psihiatru de copii și adolescenți în Brașov din 2021. Lucrez zilnic la cabinet alături de pacienții mei, ascultându-le problemele și găsind împreună cu ei și cu părinții lor soluții. 

În plus, în ultima perioadă am umblat prin țară alături de cei de la CRJ într-o serie de cursuri pentru a-i ajuta pe judecători, procurori, avocați, medici, psihologi, asistenți sociali să înțeleagă și să comunice mai bine cu persoanele cu dizabilități. Tot împreună cu cei de la CRJ mergem în vizite prin centrele rezidențiale, ca să verificăm cum sunt respectate drepturile persoanelor cu dizabilități.

Ca societate, cred că știm destul de puține lucruri despre problemele de sănătate mintală, de aceea mă străduiesc, alături de colegii mei terapeuți, de părinți și de cadre didactice, să organizăm întâlniri în care să vorbim liber despre problemele pe care le întâlnim și să ne sfătuim reciproc. De asemenea, încerc să informez prin intermediul paginii de Facebook despre principalele probleme de sănătate mintală într-un limbaj cât mai simplu și ușor de înțeles.”

Dr. Veronica Iliescu

Sunt Veronica Iliescu, medic specialist Dermatovenerologie, cu competențe în tratamentele laser și profesez în prezent în clinica ArtMedica din Brașov. 

În ultimii ani, am combinat pasiunea mea pentru bolile de piele cu un angajament față de sănătatea mintală a pacienților mei, crezând că sănătatea pielii este adesea împletită cu bunăstarea emoțională.

În practica mea, promovez o abordare centrată pe pacient, oferind nu numai tratament pentru afecțiunile pielii, ci și sprijin emoțional pentru adolescenții care se confruntă cu problemele asociate cu respectul de sine. Sunt, de asemenea, un membru activ al Societății Europene de Dermatologie (EADV), fiind constant la curent cu cele mai noi tratamente din domeniu. 

Misiunea mea rămâne să înțeleg și să abordez provocările emoționale cu care se confruntă adolescenții din cauza afecțiunilor pielii și să-i ajut să-și recapete încrederea.

Folosim cookie-uri pentru a-ți oferi cea mai bună experiență. Politică de cookie-uri