Cum rămânem părinți după divort? - Afect

Cum rămânem părinți după divort?

25aug16:3018:30Cum rămânem părinți după divort?Atelier facilitat de Gabriela Dumitriu16:30 - 18:30 Hotel QOSMO, Str. Zaharia Stancu 4

Gabriela Dumitriu

Detalii

O dimensiune importantă în abordarea coparentalității post-divorț o are conflictul parental, cu riscurile asociate de afectare emoțională a foștilor parteneri și a copilului. În cadrul acestui atelier ne propunem să identificăm resurse și soluții emoționale și practice pentru un eveniment existențial dificil de gestionat: divorțul parental. În acest scop, pornim de la efectele și implicațiile pe care acesta îl are asupra fiecărui părinte, în mod individual, până la clarificarea conceptului de coparentalitate, cu toate dimensiunile lui și implicațiile pe care acest tip de relație îl are asupra dezvoltării copiilor.

În cadrul atelierului vom aborda teme precum:

– Ce este coparentalitatea și cum este afectată în urma divorțului; Tipuri de coparentalitate și limitele lor;

– Ce efecte poate avea expunerea copilului la conflictul parental;

– Ce este un model sănătos de coparentalitate;

– Separarea rolului parental de rolul de foști parteneri de cuplu;

– Efecte ale divorțului conflictual asupra echilibrului psihologic al părintelui și modul în care afectează rolul parental.

Gabriela Dumitriu este psiholog clinician și psihoterapeut integrativ cu competență în expertiza psihologică, doctor în psihologie și cadru didactic în învățământul universitar.

Domeniile de interes practic, academic și științific sunt psihoterapia copilului și a familiei în situații de criză (divorț, abuz), psihologia traumei, psihologie clinică, psihologia copilului hipersenzitiv. Este președinte și formator în cadrul asociației ArtePsy (Asociația de terapii expresiv-creative și psihologie clinică), unde organizează cursuri avizate de formare continuă pentru psihologi, în domeniul psihologiei clinice și al psihoterapiei.

A profesat în sistemul de protecție a drepturilor copilului pentru o perioada de 10 ani și are experiență practică în domeniul  psihologiei clinice și al psihoterapiei pentru copil, adult, familie, de peste 15 ani.

Număr maxim de participanţi: 30

Durata atelierului: 2 h

Pași înscriere atelier:

1. Completează formularul de înscriere din link https://forms.gle/NP7AXUjN5QAAqovQ6

2. Achită o donație în valoare de 50 ron/ atelier.

Detalii cont:

  • FUNDATIA HERA-PENTRU FAMILIE
  • IBAN: RO18 OTPV 2100 0123 3105 RO02
  • OTP BANK ROMANIA SA
  • BRASOV str. MICA nr. 6 jud. BRASOV
  • CIF 41962282
  • Descrierea plății: donatie (numele atelierului) + numele participantului.

3. După efectuarea transferului, te rugăm să trimiți email la florenta@fundatiahera.ro, la care să atașezi dovada plății, specificând atelierele la care dorești să participi.

Înregistrarea participantului este confirmată doar în momentul primirii emailului.

Când

(Duminică) 16:30 - 18:30

Folosim cookie-uri pentru a-ți oferi cea mai bună experiență. Politică de cookie-uri