Constelații familiale

19aug15:0018:00Constelații familialeAtelier facilitat de Victor Flueraș15:00 - 18:00 Căsuța Hera, Strada Mică 6

Detalii

Constelațiile Familiale împreună cu Mișcările Sufletului reprezintă o metodă terapeutică fenomenologică ce lucrează cu complexitățile din cadrul sistemelor de familie. Această metodă a fost concepută de Bert Hellinger, un terapeut german ce a fost și misionar în comunitățile Zulu din Africa de Sud. Pe parcursul anilor de experiență în acest domeniu, Hellinger a identificat două reguli pe care le-a numit „Legile Iubirii”:

  • Fiecare membru al familiei are dreptul de a aparține sistemului familial, indiferent de alegerile morale făcute. Chiar dacă un membru al familiei a fost respins, sistemul va căuta să se echilibreze și un urmaș se poate identifica inconștient cu acea persoană, preluându-i destinul
  • În cadrul familiilor există o ierarhie bazată pe vârstă. Cei mai în vârstă au prioritate, iar urmașii preiau din boli și modelele comportamentale ale înaintașilor, sabotându-și adesea propriul potențial.

Prin conștientizarea acestor modele inconștiente și onorarea destinului înaintașilor, se declanșează o vindecare la nivel sufletesc, atât pentru persoana ce participă la constelație, cât și pentru întreaga familie. Astfel, barierele care pot afecta fluxul iubirii de la strămoși către urmași pot fi eliminate, ajutându-ne să ne găsim locul în cadrul familiei și să simțim că aparținem acesteia.

Cum se desfășoară Constelațiile Familiale?

O persoană își alege o intenție cu care dorește să lucreze, cum ar fi dorința de a se bucura mai mult de viață. Urmează un scurt interviu în care sunt prezentate evenimentele importante din istoria familiei. Apoi, din public sunt selectați reprezentanți pentru membrii familiei (mama, tatăl, bunicii), concepte abstracte (intenția de vindecare, o țară, viitorul, o teamă) sau evenimente. Acești reprezentanți trăiesc diverse senzații sau au anumite intuiții și împărtășesc gândurile lor. În cadrul constelației, se pot exprima diverse emoții, dar nu este permisă violența fizică. Constelația este considerată încheiată când toți reprezentanții simt că s-a ajuns la o rezoluție.

În cadrul atelierului de sâmbătă, 19 august, participanții vor putea afla mai multe despre metoda constelațiilor familiale și vor avea oportunitatea de a lucra cu câteva constelații, în limita timpului disponibil.

Ce oferă Constelațiile Familiale?

Prin lucrul cu constelațiile familiale, persoanele pot descoperi locul lor sănătos în cadrul familiei, pot conștientiza și vindeca modele vechi care blochează evoluția și împiedică manifestarea potențialului. Participanții din public, chiar dacă nu doresc să lucreze activ, pot avea conștientizări care pot oferi răspunsuri în privința propriei situații din cadrul sistemului familial.

Număr maxim de participanți: 15-20

Formular de înscriere: https://forms.gle/o7hABpxJuhQ778WD6

Victor Flueraș este psiholog și psihoterapeut jungian. A terminat formarea de psihoterapie din cadrul Asociației Române de Psihologie Analitică și Master în Psihanaliză (Universitatea Titu Maiorescu). 

De asemenea, este facilitator de Constelații Familiale, metodă pe care a aprofundat-o sub îndrumarea Juttei Ten Herkel, Anglia, ținând ateliere de grup începând din 2014. Cercetează și este profund interesat de ecopsihologie și rolul formator esențial al tatălui în psihoeducația copilului. În practica sa de cabinet, lucrează în sesiuni individuale sau de cup

Când

(Sâmbătă) 15:00 - 18:00

Unde

Căsuța Hera

Strada Mică 6

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Folosim cookie-uri pentru a-ți oferi cea mai bună experiență. Politică de cookie-uri