Constelații de intenție

18aug10:0014:00Constelații de intențieAtelier cu Otilia Mantelers10:00 - 14:00 Căsuța Hera, Strada Mică 6

Detalii

Metoda Propoziției Intenției este o metodă de lucru cu trauma dezvoltată de prof. dr. Franz Ruppert, pornind de la Constelațiile Familiale ale lui Bert Hellinger. 

Otilia Mantelers este psiholog, specialist în parenting. A încheiat formarea Psihoterapia Integrativă a Traumei, cea în Metoda Propoziției Intenției, ambele la ISTT și Somatic Experiencing la SE Romania. Otilia folosește terapia traumei cu clienții săi și cu grupurile de lucru pe care le facilitează.

Susține de mulți ani cursuri de dezvoltare personală și organizează conferințe cu invitați internaționali – Esther Perel, Dan Siegel, Michael Thompson, Harville Hendrix &Helen LaKelly Hunt – fiind una din promotoarele pasionate ale apropierii de sine și de părțile psihicului nostru.

Înscriere aici https://forms.gle/Xo88mHMXAjvXweWh7

Despre Constelatia intentiei

Metoda Propoziției Intenției este o metodă de lucru cu trauma dezvoltată de prof. dr. Franz Ruppert, pornind de la Constelațiile Familiale ale lui Bert Hellinger.  Mai jos am plăcerea să vă descriu pe scurt cum funcționează ea în gruprurile terapeutice.

Persoana care dorește să lucreze terapeutic cu sine își setează o intenție legată de viața sa, formulându-și propoziția din cuvinte, simboluri, desene. Nu e nevoie ca persoana să dezvăluie mai multe informații despre sine, decât în cadrul procesului, la îndrumarea mea, dacă e cazul. Pentru că tot ce e nevoie va ieși în lucrul său personal. Iată exemple de intenții:

  • Eu creau să îmi vindec trauma intrauterină
  • Eu vreau să dorm
  • Eu vreau relație de cuplu
  • Eu vreau să am copil
  • Eu mă vreau pe mine!!
  • Ce mi s-a întâmplat?
  • Eu vreau să fiu fericit/ă.
  • Eu vreau să îmi simt anxietatea.

Persoana își scrie intenția pe tablă și pentru fiecare cuvânt, simbol alege o persoană din grup – cel care rezonează cu o parte a sa. 

5 cuvinte – părți vor face parte din această intenție, care acum e clară pentru grup. O dată ce începe procesul clientului, părțile sale își găsesc locul în constelația intenției.

Ce se întâmplă pentru persoana care lucrează intenția

Persoana care lucrează obține claritate asupra ființei sale interioare. Cu alte cuvinte, apar informații din subconștientul său la care până acum nu avea acces. Fiecare cuvânt reflectă o fațetă a psihicului său, de vârstă mică sau adultă. De multe ori apar povești din biografia personală, fie cunoscute de client, fie necunoscute. În acest fel, persoana intră în contact conștient cu emoțiile de atunci, cu părțile sale rănite care dor și, datorită acestui contact conștient începe un proces de schimbare profund în psihicul său. Structurile mentale sănătoase încep să ocupe mai mult loc, iar cele traumatizate încep să se elibereze. 

Ce se întâmplă pentru persoanele care rezonează 

Persoanele din grup care sunt alese de cel care rezonează fac un lucru extraordinar – nu doar că lucrează împreună cu cel care și-a setat intenția, ci lucrează și cu sine. Rezonatorii și observatorii ajung să vadă, să conștientiezeze și să vindece părți din propria persoană, părți care decid că au nevoie de atenția sa.

Când

(Joi) 10:00 - 14:00

Unde

Căsuța Hera

Strada Mică 6

Folosim cookie-uri pentru a-ți oferi cea mai bună experiență. Politică de cookie-uri