Arhetipuri feminine în mișcare

18aug17:3019:30Arhetipuri feminine în mișcareAtelier facilitat de Cristina Flueraș17:30 - 19:30 Hotel Kronwell, Bulevardul Gării 7A

Detalii

Acest workshop se adresează tuturor femeilor care își doresc să exploreze prin experiență directă diversele energii arhetipale – “modele psihice” care se constelează în psihicul unei femei. Psihologul elvețian Carl Jung este cel care a adus în atenția analizei psihoterapeutice termenul de arhetip, referindu-se la imagini simbolice universale ce există la nivel profund în inconștientul colectiv și personal al fiecărui om în parte.

Sunt multe conceptualizări ale arhetipurilor, însă în cadrul acestui atelier dedicat femeilor vom lucra cu patru principale: Arhetipul Mamei, Arhetipul Iubitei, Arhetipul Amazoanei și Arhetipul Femeii Mistice. Este important de știut că fiecare dintre noi conține toate aceste arhetipuri, unele manifestându-se mai evident ca altele. Nu există arhetipuri bune sau rele, ci fiecare dintre ele vine cu daruri și potențialități de creștere, și în același timp cu aspecte de umbră care pot prelua în mod distructiv controlul, dacă nu sunt conștientizate.

De asemenea, există perioade în viața fiecărei femei în care, în funcție de contextul trăit, este accesat predominant un anumit arhetip. De exemplu, o proaspătă mamă va fi în contact în mod natural, încă de la naștere – și deseori mult mai devreme de asta – cu arhetipul matern, în timp ce Iubita sau Amazoana din ea este posibil să rămână pentru o vreme în stare latentă. Asta dacă nu au existat în trecut răni care să inhibe această energie naturală de a conține și a îngriji viața ce merge înainte.

În acest atelier vom vorbi, ne vom mișca în mod conștient și vom dansa, întrupând fiecare arhetip în parte, observând ce ne este familiar și ce ne este mai puțin cunoscut. Explorăm și devenim conștiente astfel, într-un mod spontan și jucăuș, de propriile resurse și de polaritățile pe care dorim să le dezvoltăm mai departe.

Vă invit să fiți îmbrăcate comod și cu încălțăminte lejeră, fără toc, ca să ne putem mișca în voie.

Cristina Flueraș este psiholog clinician și psihoterapeut specialist Gestalt (Societatea de Gestalt Terapie din România), terapeut transpersonal (Asociația de Terapii Transpersonale), certificat ca facilitator Respirație Holotropică şi Respirația Inimii. Master în Psihologie Clinică, Hipnoză și Terapii Scurte (Universitatea Titu Maiorescu). Formare în metoda Constelațiilor Sistemice (Familiale), cu Jutta Ten Herkel – Marea Britanie.

Este facilitator de workshop-uri de creativitate şi autocunoaştere prin artă (Universitatea de Arte, Bucureşti) și de ateliere terapeutice dedicate femeilor și relației acestora cu propria feminitate. Lucrează în cabinet în sesiuni individuale, de cuplu și cu grupuri terapeutice. În ultimii 12 ani a ținut numeroase grupuri de terapie și tabere de autocunoaștere, pentru efectul lor profund vindecător.

Număr maxim de participanți: 50-60

Formular de înscriere: https://forms.gle/4i6wYrNvFpwT7kMT7

Când

(Vineri) 17:30 - 19:30

Unde

Hotel Kronwell

Bulevardul Gării 7A

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Folosim cookie-uri pentru a-ți oferi cea mai bună experiență. Politică de cookie-uri