The King's Speech / Discursul regelui
Detalii
Multe filme spun povestea oamenilor care suferă de tulburare de anxietate socială. Cu toate acestea, ”Discursul regelui” o face în mod special. Filmul îl înfățișează
Detalii
Multe filme spun povestea oamenilor care suferă de tulburare de anxietate socială. Cu toate acestea, ”Discursul regelui” o face în mod special.
Filmul îl înfățișează pe prințul Albert și provocarea de a deveni regele George al VI-lea. Ducele își depășește bâlbâiala cu ajutorul unui logoped care se concentrează în principal pe fundalul psihologic al problemei lui Albert. ”Discursul Regelui” arată cu adevărat procesul de vindecare a fobiei sociale și metodele folosite, precum și cauzele acesteia.
O traumă emoțională de care a suferit Albert în copilărie a servit drept fundal psihologic pentru teama lui de a vorbi cu alte persoane, în special, pentru a vorbi în public. A fost pedepsit pentru că scria cu mâna stângă și reînvățat să scrie cu mâna dreaptă.Totuși, nu a fost cel mai rău lucru din copilăria lui. Prințul menționează, de asemenea, tratamentul vătămător cu atele metalice pentru a-și face picioarele drepte; este asuprit de dădaca lui care l-a ciupit pentru a-l face să plângă și astfel, să nu-și vadă părinții; nepăsarea mamei și a tatălui său care nu au observat că al doilea fiu al lor nu a fost hrănit adecvat timp de trei ani. Moartea fratelui mai mic al lui Albert a fost, de asemenea, dureroasă pentru el. Nesocotit de părinți și de fratele săi, ducele și-a pierdut încrederea în sine și în forțele sale și a devenit incapabil să se deschidă către altcineva. Prin urmare, încearcă să evadeze și să evite să vorbească cu alte persoane, mai ales cu cei mai apropiați. Astfel, fobia socială a lui Bertie a început într-un anumit moment al vieții sale și s-a dezvoltat de-a lungul timpului, pe măsură ce se lupta să-și revină.
Cu o distribuție extraordinară, „Discursul regelui” a primit 7 nominalizări la Globurile de Aur din 2011, Colin Firth câștigând un Glob de Aur la categoria „Cel mai bun actor”, 14 nominalizări la premiile BAFTA și 12 nominalizări la Oscar 2011, la categoriile ”Cel mai bun film”, „Cel mai bun regizor”, „Cel mai bun scenariu original”, „Cea mai bună actriță în rol secundar” (Helena Bonham Carter), „Cel mai bun actor în rol secundar” (Geoffrey Rush), „Cel mai bun actor în rol principal” (Colin Firth), „Cea mai bună scenografie”, „Cea mai bună imagine”, „Cele mai bune costume”, „Cea mai bună muzică”, „Cel mai bun montaj”, „Cel mai bun mixaj de sunet”. (sursa essays-services.net)
Când
(Miercuri) 17:15 - 19:15
Unde
AFI Brașov
Bd. 15 Noiembrie Nr. 78