Ce se întâmplă cu relația de cuplu după ce apare copilul?
Detalii
Ce se întâmplă cu relația de cuplu după ce apare copilul Un atelier de relații și comunicare pe tema familiei, înainte și după apariția copilului.
Detalii
Ce se întâmplă cu relația de cuplu după ce apare copilul
Un atelier de relații și comunicare pe tema familiei, înainte și după apariția copilului.
Ai simțit vreodată că iubirea nu este de ajuns ca o relație să treacă testul timpului, să supraviețuiască în modul în care trăim, în aceste vremuri?
Relația este un organism viu, care are nevoie de hrană, de pământ fertil și de apă, de lumină; are nevoie de un mediu sănătos să poată înflori. Ea poate avea cu adevărat rădăcini puternice iar cei doi pot să o îngrijească, cu prezență și intenție, pentru ca aceasta să crească și, la rândul ei, să îi poată susține, să îi poată pe hrăni înapoi.
Călătoria de a fi părinte nu este despre perfecțiune, ci despre conectare. Este vorba de a fi prezent, de a te arăta și de a îmbrățișa atât momentele tulburi cât și frumoase cu copilul tău.
Dr Shefali Tsabary
Nașterea primului copil într-o familie aduce și nașterea rolurilor de mamă și tată. Până atunci, cei doi parteneri nu știu ce înseamnă relația de părinți. Diferențierea acestor relații poate fi absolut esențială pentru ca familia să poată trăi, în armonie și autentic, și după această schimbare.
Indiferent dacă acel cuplu mai este sau nu, dacă cei doi trăiesc în iubire sau separat, dacă și-au format deja alte familii, relația de părinți nu se rupe niciodată, datorită copilului. De aceea este important să știm ce și cum să facem, pentru a trăi cu adevărat bine, în orice fel de situație.
Atelierul Ce se întâmplă cu relația de cuplu după ce apare copilul este dedicat părinților și viitorilor părinți și este potrivit pentru cei care au nevoie:
• să înțeleagă ce schimbări apar în familie, după apariția copilului (în relația de cuplu, în relațiile cu bunicii sau ceilalți copii etc);
• să știe cum să își înțeleagă și comunice noile nevoi;
• să știe cum să ceară sau cum să refuze, în relațiile cu cei apropiați (fără vinovăție și fără conflicte);
• să înțeleagă dimensiunile parentale din care acționează (dimensiunea mamă/mămică și tată/tătic);
• să știe cum să gestioneze rivalitățile dintre frați, atunci când există deja copii în familie, ținând cont și de aceste dimensiuni parentale.
Facilitator – Dana Dragomirescu – formator și consilier în relații și comunicare prin Metoda ESPERE® pentru adulți, părinți, profesori etc; director de psihodramă clasică & trainer, în curs de formare; femeie, soție, mamă și creator și facilitator de ateliere și programe de dezvoltare personală și explorare prin simțuri și creație, pentru femei.
Misiunea mea este să aduc în viața oamenilor acele practici care susțin ființa în totalitate, prin reconectarea la simțuri și la corp și prin cunoașterea și integrarea unei ecologii sănătoase emoționale și relaționale. Învăț, aplic, integrez și lucrez în Metoda ESPERE® de 10 ani de zile. Însoțesc în sesiuni individuale (fizic și online) persoane care au nevoie atât de ascultare de sine cât și de informații concrete, instrumente, resurse pe care să le folosească în viața de zi cu zi, în relațiile lor, atunci când au dificultăți emoționale, dificultăți de comunicare și ascultare, acasă sau la serviciu, care trec prin dolii, separări sau diverse afecțiuni fizice, pentru a afla sensul acestora .
Metoda ESPERE® este o pedagogie a comunicării, o metodă vie, accesibilă tuturor și ușor de aplicat în viața de zi cu zi. A fost creată de psiho-sociologul și scriitorul francez Jacques Salomé, acum mai bine de 35 de ani.
Scopul comunicării relaționale prin Metoda ESPERE® este îmbunătățirea calității relațiilor interpersonale din toate domeniile vieții. Astfel, învățăm să fim co-autori responsabili ai relațiilor noastre. Acest lucru are un efect terapeutic asupra relațiilor noastre și a întregii vieți.
Pe Dana Dragomirescu o puteți găsi pe SUUNA.ro – o comunitate de femei unite prin dorința de a-și dezvolta conexiunea cu ele însele și cu Pământul, de a explora propria lor putere și de a sprijini și inspira celelalte surori în drumul lor personal. În SUUNA, femeile își pot împărtăși experiențele și emoțiile, pot lua parte la diferite activități și evenimente care le ajută să se dezvolte și să-și găsească echilibrul și armonia interioară. SUUNA reprezintă un spațiu sigur, empatic și plin de iubire, unde femeile își pot descoperi și exprima în voie feminitatea autentică și pot crea legături autentice și durabile cu alte surori din comunitate.
Număr maxim de participanți: 14
Formular de înscriere: https://forms.gle/xK87MeERYD83kHFv9
Când
(Vineri) 15:00 - 17:30
Unde
Căsuța Hera
Strada Mică 6