Ce se întâmplă cu relația de cuplu după ce apare copilul?

18aug15:0017:30Ce se întâmplă cu relația de cuplu după ce apare copilul?Atelier facilitat de Dana Dragomirescu, Comunitatea SUUNA15:00 - 17:30 Căsuța Hera, Strada Mică 6

Detalii

Ce se întâmplă cu relația de cuplu după ce apare copilul  

Un atelier de relații și comunicare pe tema familiei, înainte și după apariția copilului. 

Ai simțit vreodată că iubirea nu este de ajuns ca o relație să treacă testul timpului, să supraviețuiască în modul în care trăim, în aceste vremuri? 

Relația este un organism viu, care are nevoie de hrană, de pământ fertil și de apă, de  lumină; are nevoie de un mediu sănătos să poată înflori. Ea poate avea cu adevărat  rădăcini puternice iar cei doi pot să o îngrijească, cu prezență și intenție, pentru ca  aceasta să crească și, la rândul ei, să îi poată susține, să îi poată pe hrăni înapoi. 

Călătoria de a fi părinte nu este despre perfecțiune, ci despre conectare. Este vorba  de a fi prezent, de a te arăta și de a îmbrățișa atât momentele tulburi cât și frumoase  cu copilul tău.

Dr Shefali Tsabary

Nașterea primului copil într-o familie aduce și nașterea rolurilor de mamă și tată. Până atunci, cei doi parteneri nu știu ce înseamnă relația de părinți. Diferențierea acestor relații  poate fi absolut esențială pentru ca familia să poată trăi, în armonie și autentic, și după această schimbare. 

Indiferent dacă acel cuplu mai este sau nu, dacă cei doi trăiesc în iubire sau separat, dacă și-au format deja alte familii, relația de părinți nu se rupe niciodată, datorită copilului. De  aceea este important să știm ce și cum să facem, pentru a trăi cu adevărat bine, în orice  fel de situație. 

Atelierul Ce se întâmplă cu relația de cuplu după ce apare copilul este dedicat părinților și viitorilor părinți și este potrivit pentru cei care au nevoie: 

• să înțeleagă ce schimbări apar în familie, după apariția copilului (în relația de cuplu, în  relațiile cu bunicii sau ceilalți copii etc); 
• să știe cum să își înțeleagă și comunice noile nevoi; 
• să știe cum să ceară sau cum să refuze, în relațiile cu cei apropiați (fără vinovăție și fără conflicte);
• să înțeleagă dimensiunile parentale din care acționează (dimensiunea mamă/mămică și  tată/tătic);  
• să știe cum să gestioneze rivalitățile dintre frați, atunci când există deja copii în familie,  ținând cont și de aceste dimensiuni parentale.
 

Facilitator – Dana Dragomirescu – formator și consilier în relații și comunicare prin Metoda  ESPERE® pentru adulți, părinți, profesori etc; director de psihodramă clasică & trainer, în  curs de formare; femeie, soție, mamă și creator și facilitator de ateliere și programe de  dezvoltare personală și explorare prin simțuri și creație, pentru femei. 

Misiunea mea este să aduc în viața oamenilor acele practici care susțin ființa în  totalitate, prin reconectarea la simțuri și la corp și prin cunoașterea și integrarea unei ecologii sănătoase emoționale și relaționale. Învăț, aplic, integrez și lucrez în Metoda  ESPERE® de 10 ani de zile. Însoțesc în sesiuni individuale (fizic și online) persoane care  au nevoie atât de ascultare de sine cât și de informații concrete, instrumente, resurse pe  care să le folosească în viața de zi cu zi, în relațiile lor, atunci când au dificultăți  emoționale, dificultăți de comunicare și ascultare, acasă sau la serviciu, care trec prin dolii,  separări sau diverse afecțiuni fizice, pentru a afla sensul acestora . 

Metoda ESPERE® este o pedagogie a comunicării, o metodă vie, accesibilă tuturor și ușor  de aplicat în viața de zi cu zi. A fost creată de psiho-sociologul și scriitorul francez Jacques  Salomé, acum mai bine de 35 de ani. 

Scopul comunicării relaționale prin Metoda ESPERE® este îmbunătățirea calității relațiilor  interpersonale din toate domeniile vieții. Astfel, învățăm să fim co-autori responsabili ai  relațiilor noastre. Acest lucru are un efect terapeutic asupra relațiilor noastre și a întregii  vieți. 

Pe Dana Dragomirescu o puteți găsi pe SUUNA.ro – o comunitate de femei unite prin  dorința de a-și dezvolta conexiunea cu ele însele și cu Pământul, de a explora propria lor  putere și de a sprijini și inspira celelalte surori în drumul lor personal. În SUUNA, femeile  își pot împărtăși experiențele și emoțiile, pot lua parte la diferite activități și evenimente  care le ajută să se dezvolte și să-și găsească echilibrul și armonia interioară. SUUNA  reprezintă un spațiu sigur, empatic și plin de iubire, unde femeile își pot descoperi și  exprima în voie feminitatea autentică și pot crea legături autentice și durabile cu alte  surori din comunitate.

Număr maxim de participanți: 14

Formular de înscriere: https://forms.gle/xK87MeERYD83kHFv9

Când

(Vineri) 15:00 - 17:30

Unde

Căsuța Hera

Strada Mică 6

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Folosim cookie-uri pentru a-ți oferi cea mai bună experiență. Politică de cookie-uri